Hem » Christina Nordhager – ur mörkret föds skämten

Christina Nordhager – ur mörkret föds skämten

by Johannes Engström
Christina Nordhager – ur mörkret föds skämten

Sedan Christina Nordhager och Alex Schulman möttes under Schulmans svensexa har skriverierna varit många. Intervjuer, poddar och reportage har täckt Christina Nordhagers karriär och privatliv och under en period var Flashbacks skvallertrådar fulla av spekulationer kring henne och Schulman och hennes relation med Messiah Hallberg.

Snabbfakta om Christina Nordhager:

Hur gammal är Christina Nordhager47 år (född 1975)
Var bor Christina NordhagerChristina Nordhager bor i Stockholm tillsammans med sin partner Mårten Messiah Hallberg och två barn.
Engagerad somStyrelsesuppleant i Messiah Hallberg productions AB (enligt Merinfo)

Vem är Christina Nordhager?

Om du aldrig hört talas om Christina Nordhager så kanske du borde fundera på att hänga med lite bättre i sociala medier och kändisnyheter. Christina Nordhager är bland annat känd som:

  • Journalist
  • Författare
  • Komiker
  • Skådespelare
  • Poddare
  • Alex Schulmans ex-partner
  • Messiah Hellbergs sambo

Christina Nordhager och Messiah Hallberg

Från en tid då knappt någon hört talas om Christina Nordhager, till en tid då hon omskrevs på flera plattformar, tillbaka till en tid där hon sällan nämns utanför samröret med partnern Messiah Hallberg.

Som mediecykler tenderar så har uppmärksamheten vänts bort från Christina Nordhager mot nya mål. Medietystnaden till trots har Christina Nordhager dock inte hållit sig sysslolös. Men mycket har hänt sedan Christina Nordhager och Alex Schulman träffades under den senares svensexa år 2010.

Christina Nordhager har varit tillsammans med Mårten Messiah Hallberg sedan 2007, och är även verksam i dennes företag. Förhållandet har knakat mellan varven men humor (tillsammans med parterapi) har varit en stabiliserande faktor.

I en intervju berättade Christina Nordhager till exempel om hur de använder humorn för att stilla vardagskaoset. Ett uttalande som nog många kan känna igen sig i.

Från att Christina Nordhager träffade Messiah när de båda arbetade med TV3’s program Efterlyst har paret arbetat tillsammans både med poddar och scenframträdanden. Alltid med humorn i centrum. Christina Nordhager och Messiah Hallberg har även två barn tillsammans, dottern Louise och sonen Nils.

Även komiker upplever mörka tider

I intervjuer har både Christina Nordhager och Messiah Hallberg talat om ”den där julen” – en särskilt mörk och dysfunktionell tid i parets historia. Under denna tid menar de båda att relationen var mycket svajig. Christina Nordhager själv har berättat hur ingenting i relationen verkade fungera och hur saker och ting blev allt värre.

Messiah hade frågat vad Christina ville ha i julklapp och hon hade svarat ”det enda jag vill ha är en separation”, vilket då, under ”den där julen”, inte var ett skämt. Relationen har sedan dess återhämtat sig och ur det mörker som följde lyckades paret hitta tillbaka till varandra, både personligt och professionellt. Dock inte utan uppoffring. Christina Nordhagers podd “Geniförklarat” som hon under åren 2012-2015 drev med partnern var tvungen att läggas ner. Podden som rörde kärlek och relationer blev för personlig för båda parter och det blev svårt att skilja det professionella från det privata.

Christina Nordhager har dock inte lagt ner poddandet helt utan driver sedan 2016 podden ”Miss Lyckad.” Podden säger hon är till ”För de som är trötta på lyckade människor”. I denna podd, där Christina Nordhager och Maja Härngren (som även medverkade i Geniförklarat) utger sig för att vara ”världens mest misslyckade poddare” bearbetas både relationer, livsstil och vardagshändelser, varvade med humor och självdistans.

Christina Nordhager och Alex Schulman

Mycket har hänt sedan 2010 när Christina Nordhager träffade Alex Schulman under dennes svensexa. Målet var då att Schulman skulle möta sina ex och prata med dem om varför relationen inte fungerat. Christina Nordhager har, som en av ex-flickvännerna, kommenterat händelsen både i sina poddar och under sina ståuppföreställningar.

På många sätt har allt som skrivits kring Christina Nordhager bidragit till bilden av en person som tacklar livet med humor och självdistans, men som inte heller är rädd att prata om det jobbiga, det svåra och det mörka. Som Christina Nordhagers sambo Messiah Hallberg uttryckte det ”ur det mörka föds skämt”. Man kan inte låta bli att tänka att en av komikernas största tillgångar är möjligheten att göra just humor av de svårigheter som präglar livet ibland.

Du kanske även gillar...