Hem » Ernst rolf gör någonting (med tutta rolf)

Ernst rolf gör någonting (med tutta rolf)

by Johannes Engström

Ernst Rolf, mannen för oss alla. En ikon inom svenska underhållningsvärlden, en katalysator för konsten, och en ständig inspiration för sin dotter, Tutta Rolf. När Ernst Rolf gör någonting, vare sig det är att framföra ett älskat visnummer eller proklamera sin kärlek till scenens charmiga lyster, lyssnar vi alla med stor fascination.

Ernst Rolfs och Tutta Rolfs påverkan på svensk teater

Ernst Rolf introducerade Sverige till en mängd populära visor och sketcher, medan hans dotter, Tutta Rolf fortsatte familjens arv genom att bli en av Sveriges mest älskade skådespelerskor. Tuttas genombrottsroll kom 1931 i AB Ivar Kreugers ”Söder om landsvägen”. Från det ögonblicket blev det klart att hennes talang sträckte sig långt utöver sin fars skugga.

År Händelse Inverkan
1891 Ernst Rolf föds Starten på en epok inom svensk underhållning
1913 Ernst Rolf producerar sin första film Öppnar dörren för svensk filmindustri
1931 Tutta Rolf får sitt genombrott Tutta Rolf blir ett erkänt namn inom svensk teater
1932 Ernst Rolf avlider Tutta Rolf fortsätter familjens arv

Samlingspunkt för fans – Ernst och Tutta Rolf

Fans av Ernst och Tutta Rolf har mycket att se fram emot. Med en uppsjö av uppsättningar, sketcher, visor och filmer att utforska, finns det verkligen något för alla som beundrar detta far och dotter team. Några a Ernest Rolfs mest populära nummer inkluderar ”Vem vet”, ”Jungman Jansson” och ”Fiskarflickans sång”.

Tuttas filmer som ”Söder om landsvägen”, ”Sol över Sverige” och ”En stilla flirt” står också högt i kurs bland fans.

Sammantagen bedömning

Vad Ernst Rolf gör eller vad Tutta Rolf presterar lever kvar i den svenska kulturella medvetenheten ännu idag. De utgör en del av det kreativa landskapet i Sverige och bidrar till landets rika underhållningstradition.

Du kanske även gillar...