Hem » Filmer och tv-program med helena bergström

Filmer och tv-program med helena bergström

by Johannes Engström

Filmer och tv-program med Helena Bergström

Helena Bergström, en av Sveriges mest älskade skådespelare, är känd för sitt omfångsrika arbete både på film och på tv. Med en karriär som sträcker sig över flera decennier har denna stjärna spelat i otaliga filmer och tv-serier, vilka många har blivit populära favoriter. I denna artikel kommer vi att titta närmare på några av de mest framstående och minnesvärda exemplaren.

Film/Tv-serie År Rolle
Miss Frimans Krig 2013-2017 Dagmar Friman
Så Olika 2009 Elisabeth
En underbar jävla jul 2015 Simon
Vår tid är nu 2017-2020 Suzanne Goldstein

Höjdpunkter i Helene Bergströms Karriär

Bergström inledde sin karriär på 1980-talet men nådde sitt genombrott på 1990-talet i filmen ”Den Demokratiske Terroristen”. Sedan dess har hon fortsatt att lysa upp både den stora och lilla skärmen med sina imponerande prestationer.

Miss Frimans Krig

Ett av Bergströms mest älskade verk är hennes roll som Dagmar Friman i tv-serien ”Miss Frimans Krig”. I detta drama spelar hon en kämpe för kvinnorätterna under tidigt 1900-tal, vilket resulterade i en gripande och fängslande serie som hyllats av kritiker och publik över hela Sverige.

Så Olika

Bergström hade även en stor framgång med filmen ”Så olika” där hon spelade huvudrollen som Elisabeth. Filmen, som blev en stor succé, visade på Bergströms enastående förmåga att förmedla känslor och skapa karaktärer som publiken verkligen bryr sig om.

En underbar jävla jul

I ”En underbar jävla jul” tog Bergström på sig en annan utmaning och spelade rollen som Simon, en homosexuell man som vill ha ett barn med sin partner. Filmen var en komedi med inslag av dramatik och visade på Bergströms bredd som skådespelerska.

Vår tid är nu

I den kritikerrosade tv-serien ”Vår tid är nu” spelar Bergström Suzanne Goldstein, en ambitiös kvinna som tar över driften av familjens populära restaurang mitt i efterkrigstidens Stockholm.

Bergström har visat gång på gång att hon är en mångsidig och begåvad skådespelerska. Oavsett om hon spelar dramatiska roller i seriösa drama eller mer lättsamma roller i komedier, gör hon alltid ett oförglömligt intryck. Vi ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda för denna talangfulla skådespelare!

Du kanske även gillar...