Hem » Hur säger man hej på spanska

Hur säger man hej på spanska

by Johannes Engström

Välkommen till vår guide om hur man säger hej på spanska

Att lära sig ett nytt språk kan vara både utmanande och roligt. Att börja med en enkel hälsning, som till exempel att säga ”hej”, är ett utmärkt första steg. Så, hur säger man hej på spanska?

Det korta svaret är ”hola”. Men precis som på svenska, finns det olika varianter och informella sätt att säga hej på spanska. Låt oss dyka ner lite djupare i detta.

Olika sätt att säga hej på spanska

Nu när du vet att ”hola” är det direkta sättet att säga hej på spanska, här kommer några mer avancerade alternativ att lägga till ditt spanska ordförråd:

Svenska Spanska Användning
Hej Hola Formell / Informell
Goddag Buenos días Formell / Informell
God eftermiddag Buenas tardes Formell / Informell
God kväll Buenas noches Formell / Informell

Absorbera den spanska kulturen

Att lära sig ett språk innebär mer än att bara översätta ord. Det handlar också om att förstå kulturen bakom. Till exempel kan ”hola” vara en informell hälsning i många sammanhang, men det kan också användas formellt, beroende på sammanhanget och tonen.

Öva gör mästaren

Det är alltid bäst att praktiskt tillämpa det du lär dig. Tala med spansktalande personer och försök att lyssna på spanska låtar eller titta på spanska filmer.

Kom ihåg, varje resa börjar med ett enda steg, eller i det här fallet, med att säga ”hjärtligt välkommen” på spanska. Lycka till med ditt spanska äventyr!

Du kanske även gillar...