Hem » Johan de Jong Skierus

Johan de Jong Skierus

by Johannes Engström

Bankiren Johan de Jong Skierus kan du hitta på listan över svenska mästare i fäktning. Hos FFF – Föreningen Fäktkonstens Främjande är Johan även ordförande. Mest känd är han dock som Sarah Sjöströms fästman. Sarah Sjöström är professionell simmare med OS-medalj samt en uppsjö av EM- och VM-medaljer.

Fokus på karriären

Sarahs schema med träningsläger och tävlingar har medfört att de ofta är ifrån varandra. I tv-programmet Tillsammans med Strömstedts berättade Johan att de i princip alltid har haft ett långdistansförhållande. Båda hade sina tvivel över om relationen skulle hålla i längden eftersom dem hade fokus på sig själva och karriären.

Första intryck

Johan och Sarah träffade varandra när de var 22 respektive 18 år gamla. I intervjun hos Tillsammans med Strömstedts berättade Sarah hennes intryck av Johan när de träffades. Hon sa då att hon blev gripen av Johans intelligens och hur han tittade på henne när de pratade med varandra.

Förlovade

Idag, snart 11 år efter de först träffade varandra, har de förlovat sig, flyttat till hus på Lidingö och skaffat en katt som heter Hanzo. På Instagram kan man få en inblick i deras liv då de delar med sig om fäktning, simning och sin tillvaro i det nya huset.

Du kanske även gillar...