Hem » Tyst kring Josef Loco efter våldtäktsdomen

Tyst kring Josef Loco efter våldtäktsdomen

by Johannes Engström
Tyst kring Josef Loco efter våldtäktsdomen

Han var en stor influencer med över 240 000 följare på Instagram, känd bland annat för sitt deltagande i Ex on the beach och för att vara en mästare på tatueringar. Men efter en våldtäktsdom som föll i februari i år har det blivit tyst kring Josef Loco.

Fyra snabba fakta om Josef Loco: 

NamnHeter egentligen Josef Nattiq Sattarov
ÅlderFödd 1991, ett årtal som också sitter som tatuering på hans rygg
Känd förInfluencer med 240 000 följare på Instagram, deltog i Ex on the beach säsong 2019
AktuellDömd till 8 månaders fängelse för våldtäkt

Loco är spårlöst försvunnen från nätet

Att hitta namnet Josef Loco på Instagram är ingen konst. Att hitta personen Josef Loco, eller Josef Sattarov som han egentligen heter, är desto svårare. Enligt uppgift ändrades kontot, som då hade över 240 000 följare, till privat i samband med våldtäktsdomen. Idag går det inte att hitta kontot genom en vanlig sökning. 

Däremot finns ett antal andra konton som bygger på Josef Locos namn i olika mer eller mindre kreativa stavningar och utföranden, och med mer eller mindre smickrande innehåll. Situationen är ungefär densamma på andra sociala medier och på internet i stort. Den mesta informationen som går att hitta om Josef Loco är antingen utdaterad eller kopplad till nätets skumma bakgator, som exempelvis Flashback.

Några exempel på Instagramkonton i Josef Locos namn:

  • _josef_loco_
  • joseflocofanpage
  • josef.loco
  • josef_loco_fp
  • losefjoco

Känd från Ex on the beach

Josef Loco blev ett känt namn för många svenskar när han deltog i Ex on the beach säsong 2019. Det var många som då fick upp ögonen för den snygga killen med de många tatueringarna. Han har därefter inte deltagit i någon annan dokusåpa, men har rört sig i de kretsarna. Han hade bland annat en relation med Nina Glimsell, känd från Paradise hotel. Nina är dock inte den sista i raden av tjejer som det skrivits om i samband med Josef Loco. Den senast kända flickvännen är istället Isabelle Gustafsson, även hon en influencer med många tusen följare på Instagram.

Josef Loco – på fel sida av lagen 

En snabb sökning på nätet visar också att Josef Loco länge har provocerat och rört sig vid gränsen för det som är accepterat och lagligt – och ibland även befunnit sig på fel sida gränsen. Hans vänskap med Abbe Blattelito, som senare dömdes för mord på sin flickvän, har väckt en hel del uppmärksamhet. Josef själv är tidigare dömd för narkotikabrott, olovlig körning och brukande av falsk urkund.

Galet kreativ, med egen studio

Vill man leta bortom skriverierna och få veta vad Josef Loco berättar om sig själv kan man söka rätt på tatueringsstudion Josef Loco Studio på nätet. Även där verkar aktiviteten vara minimal och det går inte att boka tider för att tatuera sig. Det finns inte heller något nummer att ringa. Men här kan man läsa att Josef grundade sin tatueringsstudio i Luleå 2012.

 Enligt honom själv syftar namnet Loco – som ju betyder galen på spanska – på hans galna kreativitet och hans unika tatueringskonst. Han berättar att han motiveras av att människor alltid har sett ner på honom och hans konst. När andra sa att han aldrig skulle lyckas använde han det som drivkraft att nå dit han ville. Den drivkraften har tagit honom långt. Förutom tatueringsstudion har han också ett eget klädmärke, Loco’s wear. Och att han använder sig själv som modell för både tatueringar och underkläder går inte att ta miste på.

Några av de texter som Josef Loco har som tatuering, förutom sitt eget födelseår:

  • Love me or leave me
  • Learn to forgive
  • Stay strong
  • I believe in my dreams and I will never stop dreaming no matter what

En tyst influencer är inte längre en influencer

Men nu har det alltså blivit tyst kring Josef Loco. Faktum är att det verkar tystare kring honom än kring många andra liknande fall där kända personer döms för övergrepp och våldtäkt, och många undrar varför. Frågan är om han tystnat för alltid i offentligheten. I bästa fall betyder tystnaden att han faktiskt insett att han har gått över en gräns och skadat andra med sitt beteende, och att han behöver lite tid för eftertanke. En sak är i alla fall säker: en tyst influencer än inte längre en influencer. Mycket är raserat och det återstår att se vad som kan – och bör – byggas upp igen efter det avtjänade straffet.

Du kanske även gillar...