Hem » Rollistan i en prins i new york

Rollistan i en prins i new york

by Johannes Engström

Rollistan i en prins i New York

En av de mest ikoniska komedierna från det tidiga 90-talet – ”En prins i New York”, håller fortfarande sin charm och humor över 30 år senare. En stor del av filmens framgång kan tillskrivas dess lysande rollista.

Huvudrollsinnehavarna

I spetsen för filmen står Eddie Murphy, som spelar rollen som den afrikanska prinsen Akeem som hade chansen att ta sig bortom sina rikedomar för att hitta sann kärlek och lycka i New York. Murphy glänser som prins Akeem, och hans energi och komedi timing driver filmen.

Tillsammans med Murphy har vi Arsenio Hall som spelar Semmi, Akeems mest betrodda tjänare och vän. Halls prestation är lika rolig, han skapar en stark dynamik mellan de två karaktärerna.

Skådespelare Rolle Noterbar Prestation
Eddie Murphy Prins Akeem Extraordinär komisk timing tack vare hans komedifärdigheter.
Arsenio Hall Semmi Hans perfekta gestaltning av Akeems sidekick.
Jame Earl Jones King Jaffe Joffer Legendarisk skådespelare med en imponerande närvaro. Hans roll som Akeem’s fader är minnesvärd.
Shari Headley Lisa McDowell Njutbar prestanda som Akeems kärlek intresse

Stödjande karaktärer

Ilsan innefattar även James Earl Jones som spelar kung Jaffe Joffer, Akeems far och Shari Headley som spelar Lisa McDowell, flickan Akeem blir kär i. Deras utmärkta prestationer lyfte filmen till nästa nivå.

Filmen ”En prins i New York” är en tidlös komedi. Tack vare den strålande rollistan och deras oförglömliga prestationer har filmen omskapats till en kultklassiker. Den fortsätter på något sätt att charma nya generationer och dess humor fortsätter att roa publiken runt om i världen.

Du kanske även gillar...