Hem » Samantha fox touch me (i want your body)

Samantha fox touch me (i want your body)

by Johannes Engström

Samantha Fox och storsuccén ”Touch Me (I Want Your Body)”

Det var år 1986 när Samantha Fox gjorde sig allmänt känd med hennes banbrytande singel ”Touch Me (I Want Your Body)”. Den brittiska sångerskan, en tidigare glamourmodell, bestämde sig för att satsa på popmusiken och lyckades landa en internationell hit.

Låten som definierade en era

”Touch Me (I Want Your Body)” är inte bara känd för att vara Fox’s debut singel, utan också för att den definierade popkulturen på 80-talet. Låten blandar klassiska popklanger med en ledig synthpop twist som var typisk för decenniet.

Artist Låttitel År
Samantha Fox Touch Me (I want your body) 1986
Samantha Fox Do Ya Do Ya (Wanna Please Me) 1986
Samantha Fox Wanna Have Some Fun 1988
Samantha Fox I Only Wanna Be With You 1989

Samantha Foxs karriär efter ”Touch Me”

Efter framgången med “Touch Me”, följde Samantha Fox snabbt upp med flera andra topp-tio-hits runtom i världen, inklusive “Do Ya Do Ya (Wanna Please Me)” och “I Only Wanna Be With You”. Trots att ingen av hennes senare singlar nådde uppmärksamhetens höjder som ”Touch Me (I Want Your Body)”, hade Fox en beständig musikkarriär fram till mitten av 90-talet.

Touch Me’s bestående inverkan

Även idag, över tre decennier efter release, återupplever ”Touch Me (I Want Your Body)” fortfarande en kultstatus. Det är en klassisk låt som kommer eskapera från din spellista. Bland de unga generationerna fortsätter det att väcka intresse genom att vara rankade i strömningstjänster. Låten är ett testament till Samantha Foxs bestående arv i den globala popkulturen.

Du kanske även gillar...