Hem » Bosnien och hercegovinas herrlandslag i fotboll

Bosnien och hercegovinas herrlandslag i fotboll

by Johannes Engström

Historia av Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll

Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll har en rik och underbar historia. Herrarnas fotbollslag, ofta kallat “Zmajevi” (Drakarna), bildades av Fotbollsförbundet i Bosnien och Hercegovina 1992, efter landets självständighet.

De deltog första gången i VM-kval 1996 och senare kvalificerade sig för sitt första VM-slutspel i Brasilien 2014. Fastän deras historia inte alltid varit enkel, är de en stark och kämpande trupp.

Toppspelare i Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll

Under åren har vi sett en räcka av exceptionella spelare som har representerat Bosnien och Hercegovina på internationellt fotbollsplan. Bland dessa inkluderas:

Spelare Position Spelår
Edin Džeko Anfallare 2007-till nu
Miralem Pjanić Mittfältare 2008-till nu
Emir Spahić Försvarare 2003-2018
Asmir Begović Målvakt 2009-till nu

Meriterade Matcher

Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll har spelat några minnesvärda matcher. Några av de mest anmärkningsvärda inkluderar deras segrande match mot Iran i VM 2014, vilket var deras första VM-seger.

Nedan är en lista över några av de mest meriterade matcherna för Bosnien och Hercegovina:

– VM-kvalmatchen mot Litauen 2013
– VM-matchen mot Iran 2014
– EM-kvalmatchen mot Belgien 2015

Framtiden för Bosnien och Hercegovinas herrlandslaget i fotboll

Framtiden ser mycket ljus ut för Bosnien och Hercegovina med den nuvarande truppen full av unga och talangfulla spelare. Med fast blick på framtida mästerskap och kvalificeringsmatcher, kommer Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll att fortsätta att öka sin status inom internationell fotboll. Med starkt försvar, begåvade mittfältare och skickliga anfallare, detta lag kommer att ge oss många hänförande fotbollsmatcher framöver.

Du kanske även gillar...