Hem » Lyrics back door santa b.b. king

Lyrics back door santa b.b. king

by Johannes Engström

Det magiska med B.B. Kings ”Back Door Santa”

Angående julmusik, finns det få låtar som får folk i lika festligt humör som ”Back Door Santa” av legenden B.B. King. Den här sången har blivit en stående stapel i högtidsmusik och förmedlar perfekt känslan av glad glädje vi alla associerar med julledigheten. I den här artikeln vill vi ta en närmare titt på texterna till ”Back Door Santa” samt dess skapare, den magnifika B.B. King.

B.B. Kung och hans melodiska geni

Innan vi dyker in i låttexterna till ”Back Door Santa”, låt oss ta ett ögonblick för att uppskatta sin skapare. B.B. King var en framstående bluesmusiker, känd för sin otroliga gitarrspel och intensivt känslomässiga vokal. Han är en av de mest hyllade musikerna genom tiderna, och hans genialitet sträcker sig långt bortom denna specifika jullåt.

Dödlig noggrannhet och exakta mästare i musikens känsla, hjälpte Kings gitarrriftar (inte minst hans älskade instrument, Lucille) att omdefinera genren med en inställning till originalitet och musikalisk finess. Han klämde ut sådana intensiva känslor från detta instrument att folk ofta blev rörda till tårar vid hans spelningar.

Låttitel Artist Genre
Back Door Santa B.B. King Blues
The Thrill is Gone B.B. King Blues
Everyday I Have The Blues B.B. King Blues
Lucille B.B. King Blues

Texterna bakom ”Back Door Santa”

Ännu märkbarare är B.B Kings ”Back Door Santa”, en oemotståndlig Jul Blues-jam som kombinerar hans imponerande gitarrspel med en rolig och festlig text. Låten, med sina suggestiva antydningar och räviga leenden, har varit en fast punkt på många julspelelistor över hela världen.

Inom ramarna för denna klassiker hyllar King julen genom sina egna bluesklädda glasögon. Finessen i hans textbyggnad och hans förmåga att inbädda humor och flörtighet till något så kärt som en julhymn är verkligen oslagbar.

King friserade definitivt inte på några ord när han gav liv till ”Back Door Santa”. Han blandade perfekt kraften i sin bluestolkning med den glada vibben av en traditionell jullåt. Resultatet var låten som idag vimlar på radiovågorna varje december, vilket bidrar til att lysa upp dessa mörka och kalla nätter.

Slutord

B.B Kings ”Back Door Santa” är mer än bara en jullåt. Det är ett testamente till Kings talang som låtskrivare och hans förmåga att ta med bluesen till massorna. Genom texterna till ”Back Door Santa”konstaterar vi Kungen av Blues’ permanenta bidrag till det musikaliska landskapet för alla tider.

Du kanske även gillar...