Hem » A Walk in the Park – lätt som en plätt

A Walk in the Park – lätt som en plätt

by Johannes Engström
park

A Walk in the Park betyder ordagrant ”en promenad i parken” och syftar till att något skulle vara ungefär lika enkelt och angenämt som att ta en runda i en naturskön park. Begreppet används brett i engelskan och har olika innebörd beroende på vem som yttrar det, i vilket sammanhang och var i världen vi befinner oss. Det kan jämföras med svenskans ”lätt som en plätt”.

Öppettider Restaurang Walk in the Park Göteborg

Måndag – torsdag16 – sent
Fredag16 – senare
Lördag12 – senare
Söndag12 – sent

Walk in the Park – italienskt i parkmiljö

Säger man Walk in the Park i närheten av en göteborgare är det sannolikt att denne tänker på en italiensk restaurang där det har serverats surdegspizza i parkmiljö sedan 2018. Walk in the Park är en mysig restaurang på Linnégatan i centrala Göteborg.

Så fort man öppnar den röda glasdörren lämnar man det pulserande stadslivet bakom sig för att träda in i en sagolik miljö. På Walk in the Park är marken belagd med charmig kullersten. Prunkande gröna växter slingrar sig ner från taket och borden består av enkelt men smakfullt dukade parkbänkar som leder tankarna till en härlig picknick i en italiensk stadspark.

Walk in the Park erbjuder en meny som andas italienskt med fokus på den romerska surdegspizzan Scrocchiarella. För den som önskar en lugn och skön oas mitt i storstadens brus finns möjligheten att boka bord och för den som har bråttom erbjuder man take away.

Musikerna som tog en ”Walk in the Park”

Walk in the Park är även en populär låttitel. En Spotifysökning ger över 40 träffar på låttiteln ”Walk in the Park.” Den kanske mest kända är singeln A Walk In The Park som släpptes av det brittiska popbandet Nick Straker Band 1979.

Låten blev populär och seglade upp på tjugonde plats på Storbritanniens singellista. Kanske var det den mysiga men lite dunkla atmosfären på Göteborgsrestaurangen med samma namn som Nick föreställde sig fly till när han sjöng: ”A walk in the park, a step in the dark. I´m getting away, escaping today …”

2017 släppte den västafrikanska artisten Bubunaé sitt debutalbum ”Walk in the park” med musik som handlar om hans liv och tro. 2019 kom Walk in the Park med den amerikanske rapparen Jack Harlow. Texten är vassare, kaxigare och mer 2000-tal än Nick Straker Bands trallvänliga version som går att lära sig att spela på gitarr med några enkla ackord.

A Walk in The Park festival slog publikrekord i Uppsala

2016 arrangerades för första gången A Walk in the Park-festivalen av Paraply produktion, The Tivoli och Welcome concerts i samarbete med United Stage och Mix Megapol. Eventet hade premiär på Rävspelet i Kalmar i början av juli. Veckan därpå lockade den 10 000 besökare till Sofiero Slott i Helsingborg. Och i mitten av augusti satte man publikrekord i Uppsala Botaniska trädgård.

Festivalen som gästades av flera kända svenska artister sålde slut på samtliga platser. Totalt lockade man 28 000 besökare som slog sig ner på festivalområdenas gräsytor med filtar och picknickkorgar för att njuta av endagseventet i sommarsverige. Fram emot kvällen nalkades uppträdanden med artister som:

 • Lars Winnerbäck
 • Miriam Bryant
 • Melissa Horn
 • Amanda Bergman
 • Nano

A Walk in the Park som kaxigt citat 

På den världsomfattande marknadsplattformen Etsy kan man hitta nedladdningsbara filer i png, dxf, eps och svg format med det mångsidiga uttrycket ”A walk in the park.” Filerna laddas ner direkt i samband med köp och kan sedan skrivas ut för att användas till tryck på kläder, prylar, vykort, muggar och liknande.

Filerna går att köpa för från omkring 13 svenska kronor och finns i flera olika varianter, bland annat:

 • Teaching is a walk in the park
 • Motherhood is a walk in the park
 • Fatherhood is a walk in the park
 • Brotherhood is a walk in the park
 • Sisterhood is a walk in the park
 • Family vacation is a walk in the park
 • Raising me is a walk in the park
 • Daycare is a walk in the park
 • Nursing is a walk in the park

Du kanske även gillar...